Mijn naam is Remco Sauter en ik heb een eigen bedrijf genaamd Drafting4You. Vanaf najaar 1998 ben ik werkzaam op bouwkundig gebied. Beginnend als bouwkundig tekenaar waarbij ik ben doorgegroeid naar bouwkundig Projectleider. In 2013 ben in mijn eigen bedrijf begonnen waarbij ik voornamelijk wordt ingehuurd als 3d modelleur voor werktuigkundige installaties.

Mijn interesses gaan daarnaast ook verder dan alleen de bouwkunde en installaties. Ik verdiep mij graag in het leven en dat wat niet altijd zichtbaar of overduidelijk is. Vanaf 2000 zijn mijn vrouw Maria en ik samen verregaande meditatielessen gaan volgen en dat doen we nog steeds. Deze lessen geven mij meer inzicht over mezelf, mijn pad en hoe ik de wereld om mij heen beter en evenwichtiger kan helpen door de tools in te zetten die ik in onze meditatielessen leer. Ik ben positiever in het leven komen staan en denk veel meer in lessen en mogelijkheden in plaats van tegenspoed en blokkades. Het starten van mijn eigen bedrijf is daar een mooi voorbeeld van: ik heb deze stap gemaakt toen ik wegens de crisis in de bouwkunde werd ontslagen. Vaak is een “nee” in het leven een “ja” voor jezelf en hoewel spannend kan je er op vertrouwen dat je wordt ondersteunt in dat pad wat bij je past. En eigen baas zijn is altijd een verlangen van mij geweest.

In het voorjaar van 2018 ben ik een sjamanistische opleiding tot Pampamesayok “earth keeper” (hoeder van de aarde) gaan volgen, die gegeven wordt door authentieke Q’ero sjamanen ook wel Paqo’s -priester sjamanen- genoemd. Deze paqo’s zijn directe afstammelingen van de Inca’s en komen uit het de Peruaanse Andes gebergte. Het zijn meesters van de levende energie en zijn verbonden met alles wat leeft. Ik ben een full Mesa-carrier en gecertificeerd Pampamesayok. Met toestemming van de Paqo’s mag ik hun leringen, technieken, wijsheden en ook de Hatun Karpay initiaties verder uitdragen.  Het is dan ook mijn doel om mijn leven in te zetten op een manier die andere mensen helpt. Deze opleiding heeft voor mij een natuurlijke aantrekklingskracht en voelt als vertrouwd. Het past bij mij, omdat deze manier van helen gebruik maakt van fysieke rituelen die een beroep doen op o.a. de elementen, bomen, bergen, rivieren, dieren en sterren, om anderen te helpen hun energie weer in balans te brengen of te reinigen.

Daarnaast voel ik mij erg aangetrokken tot werken met de natuur, de bomen en het hout. Ik heb in de loop der jaren veel geleerd over energie, respectvol omgaan met de natuur en afstemmen op de bomen. Daarom wil ik mijn werk verder uit gaan breiden met het maken van boomhutten op een boomvriendelijke manier, houtbewerking en het maken van bijvoorbeeld urnen waarbij specifieke energie door middel van o.a. symbolen mee genomen kunnen worden in het ontwerp.
Mijn wens is om holistisch te werken waarbij spiritualiteit en het aardse hand in hand gaan. Om andere mensen te horen in hun behoeftes en hen tot in detail te ondersteunen in het helpen vormgeven aan deze behoeftes. Eigenlijk gaat het allemaal om hetzelfde, namelijk om in samenwerking aan iets moois te bouwen. Iets moois creëren heeft mij vanaf jongs af aan al een goed gevoel gegeven. Dat kan bouwkundig zijn (van ontwerp tot uitvoering), dat kan gaan om meubels of andere wensen in hout, maar ook om een grotere innerlijke balans door middel van healing, lessen en workshops.

Meer informatie is terug te vinden op mijn andere websites:

* sonqospirit.com (is nog in de maak)
* drafting4you.nl
* wensinhout.shop (is nog in de maak)